Zindra
  • Kvinnlig
  • Stockholm
  • Sverige
Dela på Facebook Dela på Facebook Dela Twitter

Zindras vänner

  • Eva Haller
  • Anna
  • Constancia Johansson
  • Leo Mickelsson Ujihara
  • Åsa
  • Jacob

Zindras diskussioner

Råsaftscentrifug som klarar vetegräs?

Started 4 Apr 0 Svar

Jag har nu bestämt mig för att köpa en råsaftscentrifug eller liknande. Efter en hel natts sökande på nätet så verkar det som att den bästa (i rimlig prisklass iaf) är Philips Avance hr 1871 är den…Fortsätt

Taggar: juicer, slow, råsaftcentrifug, vetegräs

Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!

Startade den här diskussionen. Senaste svar av Åse Mathiesen 7 Apr. 14 Svar

Hej. Jag är en tjej som har en idé om att öppna upp ett Ekologiskt Café (förmodligen vegetariskt och där kommer serveras raw food och super foods också!) med inriktning på Musik, Kreativitet och…Fortsätt

Idéer för Finansiering samt Lista på alternativ medicin-utövare!

Started Mar 2, 2011 0 Svar

 Jag har bestämt mig för att försöka hitta finansiering till en skola utomlands. Jag vill utbilda mig till Holistisk Veterinär, och möjligheterna att göra detta i Australien (där jag har tänkt mig…Fortsätt

Taggar: finansiering, utomlands, utövare, medicin, alternativ

Biologiarbete om alternativ medicin och alternativt läkande, input?

Startade den här diskussionen. Senaste svar av Zindra Mar 1, 2011. 3 Svar

Vi ska ha ett kort personligt arbete i skolan under ca 3 veckor under biologi-timmarna. Jag har valt att på något sätt fördjupa mig i ämnet "naturligt läkande"... detta är ju dock ett sjukt brett…Fortsätt

Taggar: medicin, alternativ, biologi, skolarbete

 

Zindras sida

Senaste aktivitet

Åse Mathiesen svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej,jag har tidigare praktisk erfarenhet, genom att jag deltagit i att starta upp restarangverksamhet. Varit med och startat upp kursgårdar, arbetat på diverse kursgårdar och restauranger, en del med vegansk inriktning, andra med…"
7 Apr
Lodjuret svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Åse är din ide fortfarande aktuell? mvh Lodjuret"
6 Apr
Zindra har lagt upp en diskussion

Råsaftscentrifug som klarar vetegräs?

Jag har nu bestämt mig för att köpa en råsaftscentrifug eller liknande. Efter en hel natts sökande på nätet så verkar det som att den bästa (i rimlig prisklass iaf) är Philips Avance hr 1871 är den bästa på marknaden just nu.http://www.philips.se/c/Koeksapparater/avance-collection-juicemaskin-hr1871_00/prd/sv/Jag var nära på att köpa den i en webshop inatt. Men så kom jag på det där med…Se mer
4 Apr
Zindra svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Det låter spännande Anna! :)"
4 Apr
Anna Werner svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej Lin! Det du beskriver är exakt vad jag själv funderat på i många år, om du fortfarande jobbar på idéen eller redan påbörjat och behöver en kompanjon/bollplank etc (jag har jobbat inom…"
Dec 27, 2013
Eva Haller svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej, jag hade en likadan idé, men saknar en partner för det. Kanske vi kan prata lite om möjligheter?"
Dec 20, 2013
Lina Edberg svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"35000 i månaden är som du säger mycket pengar så det gäller att snabbt få ruljans, men att hitta en lokal i Stockholm till vettigt pris är mycket svårt. Har du funderat på att dela lokal med andra…"
Dec 12, 2013
Zindra svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Ah, nej tyvärr... Ingen lokal än. Jag har en lokal som jag ev. skulle kunna hyra, men då behöver jag någon med kreditvärdighet som kan stå på hyreskontraktet av lokalen.Ja jag känner till ALMI och…"
Nov 14, 2013
Purple Food svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej! Vi bråttas med exakt samma problem.... jag trodde du hade redan en lokal som vi kunde på något sätt finnas tillsammans i. Men vi tittar också på olika lokaler, och om det dyker upp något som jag tror…"
Nov 14, 2013
Zindra svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Däremot har jag KANSKE en lokal på Söder på gång men den kostar 35.000 kr i månaden... Så då måste man ha en jääävla bra ruljans från dag 1! men är folk beredda att…"
Nov 14, 2013
Zindra svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej! Ja jag har fortfarande de idéerna.... Största problemet är väl finansiering och att hitta en lokal! Verkar smått omöjligt att hitta en lokal till ett vettigt pris i stan..."
Nov 14, 2013
Zindra svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej!Jag har fortfarande idéen kvar men det som saknas är kapital, en lokal centralt inne i stan och även folk som är villiga att driva projektet med mig. Folk som säger att de är intresserade har jag nu en del, men…"
Nov 14, 2013
Purple Food svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej Lin, vi älskar din idé och vi är också ett start-up som har en liknande (men inte exakt) idé. Vi träffas gärna för att byta information och se om det finns möjlighte till ett samarbete! Ring…"
Nov 13, 2013
Åse Mathiesen svaradeZindra\s diskussion Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!
"Hej   Ditt projekt låter väldigt spännande .. Jag vill samma sak men är bosatt i Göteborg. Om du har fler folk ifrån Göteborg som hör av sig.. Vore det juste om du vill länka oss samman.. Lycka…"
Aug 19, 2013
Zindra har lagt upp en diskussion

Drivna kompetenta människor sökes för uppstart av Ekologiskt Musik/Kultur-café i Stockholm!

Hej. Jag är en tjej som har en idé om att öppna upp ett Ekologiskt Café (förmodligen vegetariskt och där kommer serveras raw food och super foods också!) med inriktning på Musik, Kreativitet och Kultur.Detta skall bli en samlingspunkt för människor som tror på en framtid där vi lever i samklang med naturen, en hållbar vacker kreativ framtid! ;) Idéen är att servera god hälsosam mat, i en trivsam miljö som känns som "hemma"... Här skall även finnas en shop där vi säljer varor som vänner &…Se mer
Aug 7, 2013
Zindra gick med i Alf Sid\s grupp
Miniatyr

Hollow Earth ( Paradiset )

Paradiset på jorden talar alla om, men få verkar känna till paradiset i jorden "hollow earth". Googlar ni på det får ni miljoner träffar. på aftonbladet bloggar snilleblixten om detta och har lagt upp frågor och svar och länkar till det han tar upp.
Apr 21, 2012

Profilinformation

Detta är jag:
Vem är jag? Svår fråga. All is ever changing, so am I.

Men...

Är inne på en helande resa, där jag hamnat "på botten" och nu tar jag mina första stapplande steg uppåt, framåt, hemåt...
Mina intressen:
Djur! Djur är min passion här i livet. Så det mesta som inkluderar dem... Matlagning. Naturen. Fotografi. Dans. Musik. Att Umgås.

Alternativ livsstil. Spiritualitet.

ÄVENTYR!
Mina favoriter (böcker, personer, filmer, m.m.):
Finns så många... den mesta läsning jag gör är i den spirituella genren. Filmer, jag vet vad jag gillar men kan nog inte förklara... mer alternativa filmer, inte Hollywood-skräp!

En av mina idoler är Billie Dean, en australiensisk schaman, djurkommunikatör och healer som jag fick glädjen att bo hos i några veckor 2009. www.billiedean.com

En annan är en svensk naturläkare som heter Birgitta Klemo. Hon är utbildad läkare och har jobbat med alternativ medicin i säkert 40 år. Nu är hon dessvärre pensionerad (tror jag) men hon är ändå min idol och jag önskar att följa i hennes fotspår, fast inom veterinärmedicinen!

En tredje är Emelie Cajsdotter. Författaren av Zander och Tiden, min absoluta favoritbok! Läs den om du vill höra de djupa meningsfulla insikter som djuren bär på.
Levande favoritmat
Avokado! Och tusen andra frukter och grönsaker... Ananas är en annan favorit. Fast det mesta har ju sitt tillfälle...
Jag vill känna hur kärlek, kunskap och glädje flödar inom gemenskapen.
absolut

Kommentarplank (24 kommentarer)

Du måste vara medlem i GreenRoom Sverige för att lägga till kommentarer!

Klockan 19.55 den 7 April 2011, David Jacobsson sade ...

Hej Lin!

Vad bra att det känns bättre med dina tänder iallafall.

Mina ilningar har jag inte lyckats bli av med men det verkar som om de har blivit lite bättre efter det att jag började med kolloidalt silver, zapper, vitamin k2 och ny tandkräm. Jag hoppas det har vänt och det kommer att släppa helt framöver.

 

Nu har jag ändra i min diet också. Är vegan nu och har varit det några veckor, det känns riktigt bra än så länge!

 

Ha't!

Klockan 10.54 den 10 Mars 2011, Leo Mickelsson Ujihara sade ...

Hej Lin, 

du är välkommen på intervju hos oss på Hermans den 29 mars kl11 om du har möjlighet. Skulle det bli att vi går vidare med dig som kandidat inför sommaren så vill vi gärna att man provjobbar med oss på Harmoniexpo den 2-3 april. 

Meddela mig på info@hermans.se om du kan komma på intervju. 

mvh
Leo  

Klockan 17.32 den 9 Mars 2011, Åsa sade ...

MEDDELANDE NR 2

I slutändan så verkar allt ha ett samband. Borrelia-sköldkörteln-allergier-näringsbrister.Var ska man börja känns det som?

Har också lite underfunktion i sköldkörteln, och haft järnbrist och b12-brist. Men såkallad subkliniska tillstånd. Inget av det var solklart så jag fick diagnosen kroniskt trötthetssyndrom. Sedan när jag efter tjat och turer fram och tillbaka fick min sköldkörtelmedicin (naturliga hormoner, inte levaxin), b12-injektioner och järntillskott så har jag fungerat hjälpligt och har kunnat jobba en del (i övrigt är det mer skonsamt att göra det än att ha med försäkringskassan att göra).

Har fortfarande kvar mitt magsår eller magkatarr eller vad det är och det gör mig trött och ger mig huvudvärk, men jag lyckas hålla illamåendet och kräkningarna i schack med probiotika och aloe vera. Har fått en remiss för gastroskopi och jag tror att det är magsårsbakterier jag har. Min syster har det och det smittar ofta så, inom familjen. Det första provet visade inget så det blev gräl med läkaren, men till slut fick jag remiss. Sedan vet man aldrig vad som gömmer sig i min mage. Jag fick många parasitinfektioner när jag bodde utomlands så även om läkarens prover visar negativt så tror jag att det kan finnas kvar små djur där. Särskilt eftersom mina levervärden har försämrats utan annan orsak. Min nästa plan som ska skrida till verket är zinktillskott i flytande form(har brist), grounding-grejerna och zappern för att ha ihjäl de flesta bakterier. Sedan om det är magsårsbakterier så ska jag ta en kur för dem, och även en övrig parasitkur (Hulda Clark). Sedan köra en magrensning. Men allt har sin tid. Inte chocka kroppen med allt på en gång.

Under tiden kör jag alltid probiotika i alla former, mest surkål och vita biosa. Och Aloe vera, extra D-vitamin, Selen och C-vitamin + sköldkörtelmedicinen. Och sedan Mariatistelpulver för levern.

Jag önskar krya på digl och berätta hur det går för dig!

Många kramar

Klockan 17.08 den 9 Mars 2011, Åsa sade ...

Hej igen :-) Nu har jag jobbat ihjäl mig ;-) Jag trodde detta skulle bli lugna veckan, men inte då. Man blir väckt måndag morgon och blir pådyvlad en massa jobb. Så är det när man har eget och det är ju bra det för då kan jag unna mig att ta ledigt någon annan gång och dessutom unna mig att köpa roliga saker som jag kan experimentera med. Som t.ex groundingsakerna och zappern :-)

Av zappern har jag än så länge bara blivit trött och jag hoppas det beror på att parasiterna tackar för sig. Jag brukar reagera så på allt som har med frekvenser och utrensning att göra. Vi får se hur det går i fortsättningen. Man kanske bär på mer skräp och mer parasiter än man tror.

Det kan vara vad som helst du är allergisk mot egentligen. Jag blir också snuvig och får svullna ögon emellanåt och dessutom eksem utan att jag ätit det jag inte tål (gluten och mjölk). Den som visste vad det kan vara. Något som kroppen vill rensa ut iallafall. Jag skulle själv bli väldigt ledsen om jag fick kattallergi. Det sägs att katter kan känna på sig vart man har ont och vart det är fel i kroppen och så lägger de sig där och värmer en och ger en energi. Jag vet inte om det bara är skrock eller om det ligger något i det. Jag kommer ihåg att min lilla kisse alltid skulle ligga vid mammas mage (hon hade mkt problem med magen), ända tills hon bröt benet. Då helt plötsligt lägger han sig mitt uppe på gipset och sov där. Hur skönt kunde det vara på en skala egentligen ;-)

Hur som helst så går det att bli av med allergier oavsett vad de beror på. Som sagt så är mjölk och gluten många gånger trigger för andra allergier. Sedan har man tydligen sett att tarmfloran har samband med allergier så probiotika skulle kunna lindra och rensing av gammalt skräp. Sedan har jag en kompis som blivit av med sin pollenallergi med hjälp av frekvensmedicin. Immunförsvaret är antagligen helt upp och ner på grund av din borrelia också. Det är en knepig bakterie den där.

Klockan 9.18 den 6 Mars 2011, David Jacobsson sade ...
Aj fan, det låter inte trevligt det där med dina tänder, men även där kan väl silver hjälpa lite kanske (ta en sipp och ha det i munnen några minuter, gurgla och så)? Men du har aldrig märkt av alltså att din kära lilla metallbit i tungan orsakade sådana problem, inte gjort ont eller så?

Vi får väl se om silver kan hjälpa mot mina ilningar, i annat fall kan jag snart inte tugga alls så då får det bli endast smoothies :)

Oil pulling har jag testa några gånger för ett tag sedan, innan jag hade problem med mina tänder, men fortsatte aldrig. Men det är ju faktiskt något som kan hjälpa kanske, skall ge silvret några dagar annars kan jag ju testa det, tack för tipset!


Det vart ju fantastiskt väder igår, mumma! Vart inte ute så länge dock, dessvärre, men blev dock en liten skön promenad. Vädret verkar ju inte bli allt för illa idag heller, yippieyay!

Nu blir det ett träningspass hemma, träna lite sköna benövningar till skön musik. Senare idag måste det ju bli en promenad i solen, ha en mysdag Lin!
Klockan 9.17 den 6 Mars 2011, David Jacobsson sade ...

Det är ju ganska starkt uttryckt från min sida, att det skulle vara giftigt med mjölkprodukter, men efter det jag har läst i ämnet är det MIN slutsats om det hela. Men för guds skull ta inte något av det jag eller någon annan säger för sanning utan kolla själv upp det hela och bilda dig själv en uppfattning, det är viktigt.

Jag är också en som älskar mjölk och allt som hör till, dessvärre, jag har hittat en bonde i kungälv som ev. kan tänka sig att sälja riktig opastöriserad mjölk (vilket är olagligt!), framöver kanske jag skall prova införa mjölk igen, vi får se... Att du köper ekologiskt är ju givetvis bra det, ett tips om du skulle dricka mjölk är att köpa ekologisk, ej homogeniserad mjölk som säljs i vissa affärer (personligen tror jag att själva homogeniseringen är betydligt värre än pastöriseringen). Smör, ost och grädde är ju inte homogeniserade så det är ju trevligt det iallafall, så du kan nog fortsätta äta ditt bregott.

 

Haha, inte sugen på att äta en-frukts-smoothies säger du, förstår det mycket väl. Jag kommer inte heller att göra det så ofta, så känslig är nog inte min mage, men apelsin eller banan t.ex. går ju ann att dricka one-fruit-only tycker jag så det kanske det blir ibland. Bär kan man iofs. slänga med utan några större bekymmer tror jag, de är ganska lättsmälta.

Det som är så tråkigt med att börja käka mycket raw, samt allmänt börja leva mer hälsosamt är ju att det kan bli ganska dyrt (t.ex. som att köpa en vitamix :P), finns ju så mycket man vill testa men inte har pengar till :(

 

Där ser man, du har alltså kört silver en massa år, vad tråkigt att det inte hjälper. Knepigt det där med armarna, men av det jag har läst om KS så kan man knappt överdosera samt att det inte ansamlas i ngr direkta mängder i kroppen, speciellt inte modernt silver som är så findelat/smått. Men man vet ju aldrig.

Klockan 14.05 den 5 Mars 2011, David Jacobsson sade ...

Du,jag har stött på något som kanske kan hjälpa mot din borrelia! Jag har stora problem med ilningar i mina tänder, förmodligen p.g.a. all surkål, på jakt efter något som kan hjälpa stötte jag på kolloidalt silver. Det skall nog kunna vara effektiv mot ilningar, men jag läste även att en snubbe hade blivit av med sin borrelia med hjälp av det. Det kan ju vara värt att kolla upp, jag har inte läst in mig mer ingående på ämnet än men du kan själv läsa mer om kolloidalt silver på: Kolloidalt Silver

Köpte mig själv en flaska precis, får se vilka ev. mirakel det kan uträtta :P

 

 

Klockan 5.46 den 4 Mars 2011, David Jacobsson sade ...

Det är mycket bra början skulle jag tro, komma ifrån det vita sockret, gluten samt homogeniserade och pastöriserade mejeriprodukter. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ev. börja med mejeriprodukter framöver men då snackar vi sådana som INTE består av homogeniserad, pastöriserad död mjölk. Däri ligger ett bekymmer i din yoghurt, eftersom den är pastöriserad och homogeniserad är den rentav giftig för kroppen (ger upphov till hjärt- och kärlsjukdomar, cancer mm.). Det är många som tror sig vara laktosintoleranta men i själva verket är det den döda giftiga mjölken de inte tål, många av dem klarar riktig mjölk utan problem, tåls att tänkas på.

 

Du har helt rätt där, det finns en attans massa mirakelmedel som lovar det mesta, man får väl gå på känsla som du säger. Jag har inte kollat upp MMS ang. borrelia direkt men jag läste en kommentar om att det inte är jätteeffektivt mot just det och att det kan ta upp till ett år för att märka någon förbättring om man nu gör det över huvud taget. Så för just den grejen kanske det finns bättre alternativ, men det är nästa gratis att använda och skall hjälpa mot allt möjligt sägs det...

 

Ang. smoothies så blir de ju krämiga utav bananerna tycker jag. Sen så är det bättre för magen ju färre frukter du blandar vid en måltid, blir mer lättsmält då, det var därför jag bara körde bananer och nu har jag druckit en smoothie på 1.5kg apelsiner (sedan när magen mår bättre skall jag prova blanda lite mer).

Skall mat äta mycket raw så blir det sådana mängder på smoothie jag talade om :) Annars får man inte i sig tillräckligt med energi under dagen, jag har lätt för att tappa vikt också så jag får passa mig.

Hehe, jo du, få en vitamix av en snäll själ bara sådär hade ju vart kalas, jag har något betydligt billigare men den funkar bra faktiskt (kostar runt 2000kr)

 

Nu måste jag bege mig mot jobbet, ha en fin dag!

Klockan 18.13 den 2 Mars 2011, David Jacobsson sade ...

Visst är det ett stort steg i rätt riktning, att minska på de värsta grejerna (det råder ju dock olika meningar om vad som verkligen är dåligt och inte :P). 

 

Jag får allt bättre koll på vad saker och ting innehåller, det började man få koll på när jakten på problemfri mage började :)

Idag började min dag med en smoothie gjord på drygt 10 bananer, vet inte om det var för att jag var ovan vid koliisar eller vad det var men magen var lite stökig några timmar efter det samt att en attans huvudverk kom senare på dagen. Kommer att testa lite sådana smoothies med massvis av frukt lite då och då framöver och se hur det känns. 

Nu blir det slänga i sig något och sen vila huvudet lite, det mår fortfarande inte helt bra...
Klockan 18.13 den 2 Mars 2011, David Jacobsson sade ...

Man kan väl tänka såhär, visar det INTE utslag för pälsdjursallergi behöver det ju inte betyda att det stämmer, visar det dock att du har någon typ av allergi kan man ju tänka sig att det ligger någon sanning i det. Återstår att se om du får någon tid då, men just med det där att man måste vara skriven i regionen för att få tid är ju lite smått galet :(

Vilken stil sen, att försöka pracka på massa antihistamin bara sådär, uscha mig. Men jag tror stenhårt på att alla typer av sjukdomar och allergier går att bota, det gäller bara att komma på hur...

 

Du förresten, jag har ett annat tips som du kan kolla upp, finns något som förkortas MMS (Miracle Mineral Solution), på denna sida kan du läs om det: MMS

Köpa

Jag tror det börjades att användas som botemedel mot malaria, sedan upptäcktes det att det hjälper mot allt möjligt!

 

Skall du testa på smoothies behövs dessvärre något vassare är jag rädd för, när jag började med green smootihes (vilket jag iofs inte för tillfället intar...) använde jag mig av en billig matberedare men det funkade verkligen inget vidare, de gröna bladgrönsakerna är inte alldeles lätta att slå sönder.

Men det kan nog vara otroligt välgörande för dig att börja med sådana, tydligen skall det vara super att få i sig MÄNGDER med gröna bladgrönsaker (klorofyll!).